REAL HAIR TRANSPLANT RESULTS IN TURKEY

1200 graft dr kürsat yalvac women’s hair transplantation 12. week results

Merhaba
ben saclarimi ektirmeden önce bu gibi sayfalarda cok arastirdim ve onun icin kendi sac ekimimide sizlerle paylasiyorum. Belki bi kac kisiye yardimci olabiliriz. Özellikle bayan arkadaslara cünkü onlar daha nadir sac ektirme ihtiyacinda bulunduklari icin, bu gibi sayfalardada daha az yaziliyor.

Bazi hastane ve doktorlara yazdim bilgi edindim. Hatda bazilarinin ektirdikten sonra daha az saclari oldunu bile okudum ve böylelikle revizyon a kaldiklarini, ben de hem iyi ama fiyatida uygun olsun istedim. yurtdisindan gelince fiyatlar büyük deyisiyor, yurtdisi fiyatlarimiz diyen yerlerle yazdim, bayanlara ekim yapmiyoruz diyenlerde var (bayanlarda sac dökülmesi vitamin eksikliyi vesayre.. den dolayi ekilen saclar iyi sonuc vermediyi icin…)

Ben 1200 greft ektirdim ve sadece ön bölgeye. Bi sac dökülmesi yoktu, alin bölgem hep öyle biraz acikti. Ve hem saten sacimin oldugu bölge sıklaştırıldı ve bos bölgeler dolduruldu.

Arastirdiktan sonra, etrafimdanda bildiklerim de Dr Kürsat Yalvac ta yaptirmislardi. Bende o doktorda saclarimi ektirmeye karar verdim ve termin aldim. Icimde rahatdi cünkü ektiyi saclari yani ektirenleri görmüstüm.

Termin günü ben normalde Kahve Sigara icip gidicektim ama kendim permanent make up yaptigim icin ve müsterilerimize iyice tembihliyoruz o gün kahve ve bazi haplar (mesela kan inceltici) kullanmayiniz diye. Ben kendim sordum iyikide sormusum! Burda okuyanlarda sac ekimi düsünenler aklinizda bulunsun.

Termin günü Dr. umla ekim cizgisini konustuk ve belirledik. Diyer bi assistani kan aldi ve ekim yapilicak odaya gectik. Acikcasi biraz bakimsiz kalmis biyerdi ama önemli olan Saclarimdi ve isini bilen bi dr da olmamdi.

Dr Kanallari actiktan sonra sac alinicak bölgeden saclarim kesildi ve bölgesel uyusturulduktan(Narkose) sonra sac alindi.(assistani tarafindan saclar alindi) Bu islem bitdikten sonra ekime gecildi. (Ekim iki assistan tarafindan gerceklesti) prp yapildi ve Serum verildi.

Ekimde yada innede hic agri bisey yoktu, ekim bitdikten sonra biraz kafa agrisi oldu.
Okadada olucak artik Ama asil simdi hersey basliyormusda ben bilmiyormusum. Simdi güldüme bakmayin o günler zor geciyor

Bana Klinik den Antibiotika ve iki üc günlük agir agri kesici ve kortison 5günlük, nelere dikat etmem gerektigi yazan iki sayfa kagit, Shampoo, günes yanik köpüyü ve Kaltkompresse verildi bide yolculuk yastigi (balon).

Dr un assistani beni taxiye kadar bindirdi ve ekim öncesindede her sorumu sabirla yanitlamisti.

Kafam ilk üc gün öne eymemeye calistim, bir hafta boyunca günde yarim sigara ictim yada hic icmedim (ekimi etkiliyormus, kan dolasimindan dolayi) Hic dokunmadim ekim bölgesine nekadar gergin olsada. Ilk günler her Saat de 5 dakika kompresse(buz) yüzüme tutmam gerektigi yaziyordu kaatda ama ben her Saat ugrasamadim acikcasi. Belki günde 3 defa yapmisimdir. Ha en önemlisini unutuyordum anlimdaki Bandi hic cikarmadim bitek yüzümü yikadimda, iki gün onunla uyudum. Gün icinde gözlerimi zor aciyordum banddan, bandi yukari alsam ekim bölgesine deyerdi onun icin katlandik onada. Yüzde şişkinlik olmasin diye takiliyormus band. Iki gece dik uyumaya calistim ve kendinize ekimden önce yolculuk yastigi almanizi tavsiye ederim. Ilk günler klinikinkiyle idare etdim.

Ve her gün 10gün boyunca sac yikanilicani okumusunuzdur cok sayfada.

Ilk yikama asisstanlar tarafindan ekimden iki gün sonra oldu. Ve sonrasinda kuaföre gitmem gerekildiyi söylenildi cünkü ekim yapilirke steril su kullanildigi, vede bu benim sacimi zor taranmasini saladigi, onlardada sac kremi tarak olmadigi icin öyleymis.. bunu bana ekim yapildigi günde söylemislerdi. Bende ekimden bi gün sonra bi kac kuaföre sordum nisantasi/sislide. dikatli yikanilicak ekim bölgesine dokunulmucak diye anlatdim basta ve iki kuaför kabul etmedi, onlar riski alamicaklarini söylediler (anlayista gösteriyorum) Sislide atatürk müzesinin yaninda üst katda genc bi Grup var onlar kabul etiler böylelikle sac yikamadan sonra gidicem yerde belliydi. Yani o yarim islak sacimla taxiyle kuaför aramak zorunda kalmadim.

Ve bi kac dikkat edilmesi gerekenler;
Spor yapmam ilk iki hafta tavsiye edilmiyordu ve yazin sac ektirenler günesden korunmali. 6ay Solariuma gidilmemeli. Bir Ay darbe ekim bölgesine gelmemeli.

Ekimden bi gün sonra dinlenme günü aslinda ama ben ciktim disari
Biseyde olmadi. Tabiki hep dikatliydim.

Saclarim shock dökülmeye basladiklarinda sac ekimim 4. Haftaydi.

Asil sonucu 3 4 Ay sonra görüceme inaniyorum. Simdi Tam 11-12 hafta oldu

Sac ekim bölgesinden cok bahsediliyor ama sac alinan bölgeyi okumamistim, eminimki vardir yazanlar ben görmedim.

Sacimin alindigi bölgede shock döküldü ve simdi yine uzamaya basladi. Ilk gördüyümde artik orda sac cikmicak sandim ama burdaki doktorum öyle olmucani söyledi. Bekliyoruz

Umarim bazilarina yardimci olabilmisimdir.
Bazi unutduklarim olabilir.

Sacinizi ektiriceniz yeri ve doktoru arastirin derim. Ben hep istiyordum ektirmek bi türlü zaman bulamiyordum ve cok agrilar oldugu yaziyordu bende cok hassas oldum icin iyice tirs mistim . Agriyla sorun yoktu ama daha cok dikat etmem gerekenler beni bayiyordu. Ama o ilk bir iki hafta gectiyinde en zor zaman gecmis oluyor.

resim_0d8901c5_12.jpegresim_19db4c1e_26.jpeg
resim_646ceb29_24.jpegresim_c292fb67_15.jpeg
resim_c3f21ca3_18.jpegresim_c62a9c1a_13.jpeg
resim_d77ae221_17.jpegresim_fc2afe48_25.jpeg
resim_fea86dc5_14.jpeg

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button